De activiteiten op ons activiteitenprogramma kunnen per blok en vestiging verschillen.
Er is volop afwisseling terwijl een aantal populaire activiteiten standaard op het programma staan. Voor ieder wat wils!

Geluk voor het kind…gemak voor de ouder!

JUDO

Bij de judosport draait alles om normen, waarden en discipline. Uiteraard wordt je ook fitter en weerbaarder van judo, en krijg je meer zelfvertrouwen, maar het mooiste blijft toch het plezier dat je met elkaar op de mat beleeft.

Treed in de voetsporen van de legendarische wereld- en olympisch kampioen judo, Anton Geesink. Dat kan bij UniKidz voor kinderen vanaf 4 jaar. Hoe oud je ook bent, en of je nu wel of nog nooit een judopak aan hebt gehad, onze judo-instructeurs zorgen ervoor dat je leert vallen, werpen, rollen, en nog veel meer. Sinds onze opening hebben we al een aantal echte judokampioenen opgeleid, en daar zijn we reuzetrots op!

Theaterschool ACT

Voor iedereen tussen de 6 en 18 jaar die de magie van het theater wil ontdekken. Leer van professionals de basis én fijne kneepjes van zang, dans, acteren en performen. De afgelopen jaren hebben al vele kinderen bij theaterschool ACT de magie van het theater kunnen ontdekken. Stap in de spotlights!

 

PAARDRIJDEN

Wekelijks gaan onze kinderen naar paardrijles. De lessen zijn educatief en hebben betrekking op de natuur en het dier. De diervriendelijke omgang met paarden en pony’s staat centraal. De manege verzorgt op alle niveaus de verschillende takken van paarden- sport zoals dressuur, mennen, springen, carrousel, enzovoort. Onder leiding van gediplomeerde en ervaren instructeurs leren de kinderen op een verantwoorde manier de kneepjes van het paardrijden.

KLEDING ONTWERPEN

Droom jij ervan om je eigen kleding te ontwerpen en te maken? Dan is dit is je kans! In 10 sessies krijg je volop  ruimte voor je eigen creativiteit en ideeën. Je leert de basistechnieken van het naaien, het bedenken en uitwerken van een ontwerp, patronen tekenen, kleurcombinaties, eigenschappen van verschillende stoffen en het werken op een professionele naaimachine. Laat je fantasie de vrije loop en ga aan de slag met een kledingstuk of accessoire, zoals een tas, rokje, t-shirt of noem maar op. Bepaal je eigen unieke stoffen- en kleurencombinaties, zodat er van jouw ontwerp maar ééntje op de hele wereld is!

BALLET

Leer bij UniKidz op een speelse manier de basisposities en technieken van het klassieke ballet. Onder leiding van een balletdocent werk je onder andere aan een correcte lichaamshouding, maar er is natuurlijk ook tijd voor spelletjes en improvisatie waarbij muzikaliteit, gevoel voor dans en creativiteit volop worden gestimuleerd.

Zwemles

Water is overal om ons heen in Nederland en we zoeken het graag op, niet alleen op warme dagen, maar ook om lekker baantjes te trekken of simpelweg te spetteren en te spatteren. Voor optimaal plezier en veiligheid vinden wij het als buitenschoolse opvang daarom belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. De basis hiervoor is het Zwem-ABC, een certificaat voor een leven lang zwem- en waterplezier. In samenwerking met Spurd Leeghwaterbad organiseert UniKidz leuke lessen die leiden tot het behalen van het zwemdiploma. Fun en veilig!

CONDITIE- & WEER- BAARHEIDSTRAINING

De UniKidz weerbaarheidstraining bestaat uit een mix van oefeningen uit jiujitsu, boksen, taekwondo, kickboksen en judo. Kids leren een aantal basistechnieken en gaan bijvoorbeeld boksen met echte handschoenen, worstelen, en tegen kussens trappen en stoten.

Het is uiterlijk allemaal fysieke inspanning, maar in essentie gaat het om mentale weerbaarheid, het stellen van grenzen en het wegnemen van machteloosheid.

KICKFUN 4KIDS

Kickfun 4kids is een les, waar kinderen spelenderwijs leren omgaan met verschillende bewegingstechnieken. Hierbij worden verschillende hulp- stukken gebruikt, waaronder boks- handschoenen, scheenbeschermers en noodles waarbij ze de basistechnieken leren van het kickboksen op een kindvriendelijke manier o.a. jiu jitsu, boksen, taekwondo, kickboksen en judo. De kinderen leren een aantal basistechnieken uit deze vijf sporten. Dit is goed voor hun weerbaarheid, grenzen aangeven en hun zelfvertrouwen.

VEGETARISCH KOKEN

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vegetarisch te eten, sommigen 100%, anderen een paar dagen in de week als zogenaamde ‘flexitariërs’. Vegetariërs eten geen vlees, vis en schaaldieren. Verschillende mensen eten vegetarisch om verschillende redenen: de een omdat ze tegen dierenleed zijn, de ander om zijn gezondheid, voor een duurzamer milieu, en een volgende vanwege zijn geloof. Naast vegetarisch koken leer je in deze workshop ook over semi-vegetarisch en veganistisch eten. Lekker leerzaam!

JUMPGYM

Bewegen is goed voor je, dat weten we allemaal. Maar doen we het wel voldoende? En bewegen is soms een beetje saai, dus dan slaan we het liever over. Maar niet bij JumpGym! JumpGym is pure fun! Je gaat aan de slag met je springvaardigheden op de trampoline, gecombineerd met klimmen en klauteren op diverse toestellen. Let’s Jump!

WELLNESS EN SPA

Tijdens deze workshop ga je jezelf verwennen met maskertjes, voetenbaden, massages en nog veel meer. Mmmmmm! Heerlijk, en je steekt er nog wat van op ook, want ook over wellness en spa valt veel te leren. En wie weet wil je zelf later ooit wel iets gaan doen met wellness en spa.

BOOTCAMP

Klinkt streng, maar het is een en al fun! UniKidz bootcamptraining is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Door in te spelen op hun intensiteitsniveau zorgen we ervoor dat alle nieuwsgierige en ruige rakkers op een leuke en stoere manier in beweging blijven. De bootcamp-sessies vinden zowel binnen als buiten plaats, uiteraard begeleid door ervaren professionals in een veilige setting.

 

SIERADEN MAKEN

Mensen hebben altijd sieraden gemaakt, al toen we nog in berenvellen rondliepen. Heel vroeger van been en dierenhuid, later ook van metalen als goud en zilver, en uiteraard versierd met edelstenen en andere flonkerende stenen. En eigenlijk kun je van elk materiaal sieraden maken, als je maar weet hoe… En dat leer je in deze  workshop, waarin je prachtige kettingen, armbanden en oorbellen gaat maken die fonkelen in alle kleuren van de regenboog!

DJEMBE

De djembe is een bekervormige trommel afkomstig uit West-Afrika, die je met de hand bespeelt. Al honderden jaren wordt deze karakteristieke trommel gebruikt door stammen op de grens van Mali en Guinee. Djembe-spelen doe je met elkaar in een groep: samen muziek maken in een gezellige Afrikaanse ambiance. Ook kinderen die nog nooit eerder muziek hebben gemaakt kunnen al binnen de kortste keren meedoen. Tijdens deze workshop leer je ook nog over de grotere doundoun bas-trommels. Dus kom trommelen!

HANDBALCLINIC

Handbal is precies wat het woord zegt: een spel waarin je de bal met je handen aan mag raken, en niet met je voeten. Maar er komt veel meer bij handbal kijken dan je denkt. Wat zijn de regels? Welke tactieken gebruik je? Hoe vang je het handigst een bal, en wat zijn eigenlijk de beste gooi-technieken? Dat ga je allemaal ervaren tijdens deze professionele clinic, aan de hand van baloefeningen en het lekker spelen van partijtjes natuurlijk.

ALGEMENE BSO ACTIVITEITEN

Even geen zin in een georganiseerde activiteit? Maar vind je het wel fijn om vrij te spelen, in je eentje of met andere kinderen? Ook dat kan bij UniKidz! Leef je uit met Lego, ga creatief knutselen, speel spelletjes, of begraaf je neus in een boekje: kies helemaal lekker zelf uit vele ontspannende activiteiten.

KNUTSELEN MET PLAYMAIS

Tijdens deze workshops ga je diverse projecten maken met PlayMaïs. PlayMais zorgt voor spelen met focus en helpt hiermee de aandacht van een kind te ontwikkelen.

VOETBALCLINIC

Heel de wereld is voetbalgek, en in Nederland is voetbal verreweg de populairste sport van het land. Ben jij ook zo’n voetbalfan en wil je net zo goed leren voetballen als Messi, Ronaldo, Cruyff, Snijder of jouw eigen voetbalheld? Kom dan naar deze clinic, leer de kneepjes en trucs van de profs en wie weet speel jij zelf ooit op het hoogste niveau.

SHOW- EN MUSICALDANS

Show- en musicaldans is de spectaculaire, spetterende en energieke dansstijl die je bijvoorbeeld op het podium in musicals ziet. Het is een combinatie van verschillende dansstijlen en zit boordevol jumps, twists, lifts en grondmoves. We beginnen altijd met een goede warming-up, dan doen we een aantal technische oefeningen en in het laatste deel van de les werken we aan een choreografie op popmuziek, een lied uit een musical of bekende filmmuziek. Als je nu al staat te trappelen en je voeten niet stil kunt houden: let’s dance!

PONYMAATJES

Met ‘Boerderij op IJburg’ leren wij kinderen vanaf 4 jaar op een verantwoorde manier met paarden omgaan. Daarnaast maken ze kennis met onder andere behendigheid en voltige. Maar plezier in het omgaan met de prachtige pony’s staat altijd voorop.

HOUTBEWERKING

Houd je van de geur van zaagsel? Spreekt gereedschap en dingen maken je aan? Dan is deze creatieve workshop echt iets voor jou! We gaan aan de slag met allerlei projecten: zo gaan we figuurzagen, maken we fotolijstjes van hout en bouwen we een spannende knikkerbaan, en nog veel meer.

BAKKERIJ EN BANKET

Altijd al een echte bakker willen zijn? Dan is dit je kans. Je gaat lekker aan de slag met het bakken van taarten, koekjes, cakes, gebak en nog veel meer lekkernijen. Daarna pak je alles mooi in om mee naar huis te nemen, je familie te verrassen en heerlijk met elkaar te smikkelen en smullen!

OUTDOOR SPORT EN SPEL

Vind je het fijn om buiten sportief en actief bezig te zijn? Trek dan je sportschoenen aan en doe mee! Tijdens deze workshop gaan wij diverse uitdagende sporten en spellen spelen, zoals trefbal, slagbal, voetbal, honkbal en nog vele andere te gekke buitenspelen. Er is altijd iets bij dat je helemaal te gek vindt!

VOLLEYBALCLINIC

Leer de regels en technieken van het volleybal, de populaire balsport waarbij de bal óver het net moet, niet erin! Je leert de spelregels, technieken en tactieken en nog veel wat je nodig hebt om een topper te worden. Natuurlijk spelen we ook diverse leuke partijtjes. En als je de volleybalsmaak eenmaal te pakken hebt, kun je doorstromen naar de volleybalvereniging om échte competitiewedstrijden te spelen.

BASKETBALCLINIC

Teamwork, verdedigen, aanvallen en de bal in de basket schieten. Zo simpel is basketbal. Maar om een topper te worden moet je echt wel aan de bak. Leer als een pro dribbelen, passen en schieten, en hoe je je tegenstander moet verdedigen. Maar leer vooral hoe je als team tactisch en effectief moet samenspelen om te winnen. Aan het eind van elke les pas je wat je geleerd hebt toe in een flitsende partij basketbal. Let’s do it!

RECREATIEF VOETBAL

Voor iedereen die het leuk vindt om relaxed een balletje te trappen en met elkaar veel plezier te beleven. Tijdens recreatief voetbal gaan we goed opwarmen, diverse baloefeningen doen en uiteraard voetbalwedstrijdjes spelen. Kómt dat schot…!

ZOMERS KOKEN

Het is weer zomer, dé tijd van ijsjes, zomerfruit, cocktails, salades en nog vele andere recepten. Elke les maken wij in onze kookstudio een heerlijk gerecht. En als het recept klaar is gaan we het serveren en lekker met elkaar genieten op ons ’terrasje’ in de zomerzon.

HOCKEYCLINIC

Wist je dat hockey één van de snelst groeiende sporten in Nederland is? Dat komt door de vele internationale successen die de Nederlandse dames en heren-hockeyers hebben behaald. Dit flitsende familiespel is voor iedereen een leuke en vooral sportieve uitdaging.
Leer tijdens deze workshop de basisregels, balvaardigheid en de technieken van hockey.

GRENZELOOS KOKEN

In elke workshop staat een bepaald land centraal en gaan we de heerlijkste gerechten uit deze regio koken. Je leert basisvaardigheden en de trucjes van de chef, en uiteraard krijg je een heldere uitleg van het recept, zodat je thuis iedereen kunt verrassen met je kookkunsten!

3D KAARTEN MAKEN

Voor iedereen die creatief is en wil leren hoe je een 3D-kaart maakt. Met deze techniek ontstaat er diepte in een afbeelding doordat je steeds kleinere plaatjes op elkaar plakt met speciale 3D-tape ertussen. Is makkelijker dan het klinkt, en je hebt het zó onder de knie! Tijdens deze workshop ga je aan de slag met kaarten voor diverse gelegenheden. Altijd kicken als er iemand jarig is of als er een baby’tje is geboren, en dat jij dan een zelf-gemaakte kaart kunt sturen!

IK KAN HET LEKKER ZELF!

Wil jij ook graag dingen zelf kunnen doen en daarmee je ouders verrassen? Zoals je eigen veters strikken, knippen, plakken, borduren? Tijdens deze workshop ga je dit allemaal leren zodat je dit allemaal zelf kunt zonder hulp van je papa of mama. Lekker puh!