Wat is STEAM nou eigenlijk?

Maak kans op de unieke QR-code voor een MindKidz Experience Day

Meld je nu aan!

Internationaal een veelgehoorde term en ook in Nederland in opkomst.
Nu ook in Amsterdam, bij UniKidz!

Met STEAM stimuleer je de ontwikkeling van wetenschappelijk denken en werken. Ingewikkeld? Helemaal niet.

Er zijn twee factoren belangrijk:

  1. Het juiste leerproces: werken vanuit denken, doen, delen.
  2. Een complete leeromgeving: de Makerspace.
    Samen vormen ze de basis voor STEAM.

Het proces: denken, doen, delen

Bij STEAM draait het om uitdagingen. Je herkent een probleem en met de juiste kennis, vaardigheden en houding los je het op. Denken: kennis doe je op door een probleem te begrijpen en ontdekken. Doen: vaardigheden als samenwerken, creatief en kritisch denken ontwikkel je door een oplossing te ontwerpen en te maken. Delen: de basis voor weten schappelijk denken en werken wordt gelegd door te willen weten en begrijpen wat je hebt gedaan en je bevindingen te delen. Dit alles samen vormt het ideale ontwerp- en leer proces van denken, doen, delen: de basis voor de Makerspace.

De omgeving: Makerspace

Zet kennis om naar actie in de Makerspace. Dit is een plek waar je samen ideeën tot leven brengt en aan een uitdaging werkt met verschillende materialen. Alles op je eigen niveau. Deze leeromgeving met zeven spaces is de basis voor het ontwerp- en leerproces: denken, doen, delen.

Dit wil ik ook

Ook STEAM voor mijn kind

Dat wil ik ook voor mijn kind!

Op ons BSO activiteitenprogramma is STEAM een grote hit! Op locatie Haven en Neptunus hebben we zelfs een heuse STEAM room, The MAKERSPACE. Als uw kind naar de BSO van UniKidz gaat kunt u STEAM terug vinden op het programma.

Ook kunnen we workshops verzorgen op locatie, zoals evenementen, scholen of op onze eigen locatie. Stuur een email naar informatie@unikidz.nl voor de mogelijkheden.