In oktober 2019 opende Amstelland International School haar deuren in de gemeente
Amstelveen. Een school waar internationaal onderwijs gegeven wordt en waar de ontwikkeling van kinderen tot betrokken en verantwoordelijke wereldburgers centraal staat. Na een voortvarende start werd gezocht naar een buitenschoolse opvang die goed past bij de filosofie en de waarden van de school. Die werd gevonden in UniKidz.

Tien jaar geleden opende de eerste buitenschoolse opvanglocatie van UniKidz haar deuren in Amsterdam IJburg. Ondertussen zijn er vestigingen in Amsterdam Oost, Zuid en West. UniKidz heeft een uniek opvangconcept, gebaseerd op een afwisselend activiteitenprogramma waar kinderen hun talenten kunnen ontdekken. Een concept wat uitstekend past bij Amstelland International School.

Amstelland International School en UniKidz zijn dan ook trots een nieuwe samenwerking aan te kunnen kondigen, waardoor UniKidz locatie Amstelveen een feit is!

Amstelland International School is onderdeel van stichting Onderwijsgroep Amstelland. Deze onderwijsgroep bestaat uit twaalf sterke scholen voor bijzonder onderwijs in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel. Binnen Amstelland International School wordt internationaal onderwijs geboden aan kinderen uit families die van over de hele wereld naar Amstelveen zijn gekomen. Kinderen worden geïnspireerd om creatief na te denken en uitgedaagd om de wereld om hen heen met nieuwsgierigheid tegemoet te treden en eigenaar van hun eigen ontwikkeling te zijn.

De opvang van UniKidz kenmerkt zich door tweetaligheid via de opvangformule van UniKidz International. Op de nieuwe locatie wordt BSO (Buitenschoolse opvang) geboden voor de leeftijd van 4 tot 13 jaar, in 4 basisgroepen van maximaal 22-24 kinderen per groep. Met het opvangprogramma wordt aangesloten op het International Primary Curriculum (IPC) waarmee Amstelland International School werkt.

Het UniKidz opvangconcept biedt activiteitenblokken in vier ontwikkelingsgebieden: FitKidz (sport & bewegen), MindKidz (ontwikkeling & onderwijs), SoulKidz (met hart & ziel) en SkillsKidz (maken & creëren). Alle activiteiten binnen de opvang zijn inclusief, dus je betaalt niets extra.

Kinderen halen bij UniKidz hun zwemdiploma, hebben judo-, boks- en basketbaltraining,
rijden paard, mountainbiken, maken dingen in de STEAM Makerspace (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics), dansen, sporten, hebben theater-, circus- en kookles,
doen ballet, maken muziek en nog veel meer. Elke 10 weken kan een kind kiezen voor een nieuw activiteitenprogramma. Scoolz en Scoolz Junior zijn labels van UniKidz waar kinderen vanaf 10 jaar terecht kunnen: voor groep 7 en 8 biedt Scoolz Junior bijles of huiswerkbegeleiding aan. Maar tussen de inspanningen door kunnen ze ook even chillen in de Scoolz huiskamer.

UniKidz locatie Amstelveen start vanaf najaar 2020 en is gevestigd in de locatie van de Amstelland International School. Er is ook opvang mogelijk voor kinderen van scholen in de buurt.

Meer informatie is te vinden op: www.amstelland-international-school.nl en www.unikidz.nl/en/.