Ook dit jaar vindt weer de jaarlijkse kinderboekenweek plaats, en wel van 4 tot en met 15 oktober. Het thema is dit jaar ‘Gruwelijk eng’. Lekker griezelen dus met z’n allen! Dit jaar hebben we drie IJburgse schrijvers uitgenodigd om voor te komen lezen aan onze kids.

In een geheim bos hier niet ver vandaan woont het bijzondere vogeltje Robin.
Hij wil graag met zijn pappa en mamma en al zijn vriendjes naar de wolken vliegen.
Maar dat is voor Robin nog niet zo gemakkelijk…
Zal het hem gaan lukken?

Een ontwapenend en lief voorleesverhaal voor kinderen tot 7 jaar.

Speciaal voor UniKidz komt de schrijver, Jeroen Berkhout, op 5 oktober het eerste hoofdstuk van Robin, het bijzondere vogeltje voorlezen.

Op maandag 9 oktober komen Thijs van Aken en Ewout Eggink langs om voor te lezen uit hun boek Knetter & Spetter.

Knetter en Spetter zijn twee ondeugende, grappige en handige broers. Ze wonen in een kleurrijk bos waar ze schitterende avonturen beleven. Zoals met Meneer Uil die in paniek is geraakt omdat hij een oehoe-examen moet afleggen. Met de mollen Grommol en Brommol die zonder dat ze zich daar bewust van waren een ondergrondse glijbaan hebben gegraven. En met het onverwachte bezoek van de oesterzwammen Bumper en Stumper die, ondanks dat ze er hetzelfde uitzien, een giftig verschil vertonen.

‘De avonturen van Knetter en Spetter’ is geschreven voor kinderen tussen de 6 en 11  jaar.

Stemacteurs Thijs van Aken en Ewout Eggink hebben het afgelopen jaar met ontzettend veel plezier aan ‘De avonturen van Knetter en Spetter’ gewerkt. Hun jarenlange ervaring als stemacteurs heeft ze geholpen een unieke wereld te scheppen met Knetter en Spetter als hoofdpersonen.

De verhalen zijn grappig, snel en met humor geschreven. Een tikje absurd. En op zo’n manier dat ze ook voor ouders ontzettend leuk zijn om voor te lezen. Illustrator Erik Butter maakte er geweldige tekeningen bij.

Het boek Knetter en Spetter kan op 9 oktober door ouders voor een leuke actieprijs op de BSO locatie Haven en ParkHoek gekocht worden.