Bijna dagelijks koken onze kinderen tijdens een kookworkshop van Chefkok Mireille in onze kookstudio ‘ik-kan-koken’ in Amsterdam IJburg.

Deze week o.a. een overheerlijke Flammkuchen!
Ook een keer zelf maken met de kinderen? Dat kan! Volg onderstaand recept en geniet van het resultaat!

Ingrediënten:
400 g patent tarwebloem
+ extra om te bestuiven)

  • zakje instant gist
  • tl zout

250 ml water
3 grote uien
25 g ongezouten boter (of margarine)
125 ml crème fraîche
200 g gerookte kipblokjes 50 g rucola

Keukenspullen: bakpapier

Aan de slag!

Meng in een kom de bloem met de gist en het zout.

Roer het lauwwarme water erdoor en kneed alles tot een soepel en elastisch deeg.  Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.

Snijd de uien in plakjes.

Smelt de boter in een pan met dikke bodem.

Fruit de uien in ca. 7 min. zachtjes gaar zonder te kleuren.

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwarm de oven voor op 225 °C.

Bestrooi het werkvlak met wat bloem.

Rol het deeg uit tot een langwerpige lap van 5 mm dik.

Bekleed bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop.

Bestrijk deeg met crème fraîche. Verdeel de uien en kipblokjes erover en bestrooi met peper. Bak de Flammenkuche in het midden van de oven in ca. 15 min. knapperig bruin en gaar.

Leg de Flammenkuchen op een schaal en garneer met de rucola.

Tadaa!! Eet smakeijk!