Dat het stimuleren van bewegen op jonge leeftijd een positief effect heeft op de ontwikkeling van kinderen is u waarschijnlijk al bekend. Op de website van gezondeschool.nl van de Rijksoverheid wordt het nog even op een rijtje gezet.
– ‘Wie sport en beweegt voelt zich gezonder, fitter, sterker en leert spelenderwijs tal van vaardigheden.
– Sport en bewegen verlaagt het risico op het ontstaan van ziektes als diabetes, overgewicht en depressie.
– Kinderen die op jonge leeftijd voldoende sporten en bewegen zijn ook op latere leeftijd vaker actief.
– Goed leren sporten en bewegen draagt bij aan zowel de algemene als motorische ontwikkeling van jonge kinderen. Hiermee wordt de kans op ernstig letsel door een gebrek aan motoriek verkleind.
– Sport en bewegen is ook goed voor de sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Zo leren kinderen samen te werken, doelen te stellen en met teleurstellingen om te gaan. Ook leren kinderen meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren, zelfstandig beslissingen te nemen en prioriteiten te stellen.

Sport en bewegen zijn daarnaast inzetbaar als middel om te zorgen dat kinderen lekkerder in hun vel zitten. Denk aan het vergroten van zelfvertrouwen, opdoen van sociale contacten en weerbaar(der) worden!

Professionals in het onderwijs en de buitenschoolse opvang hebben een unieke mogelijkheid om kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar goed te leren bewegen en daarmee een actieve leefstijl te stimuleren. Naast vakleerkrachten lichamelijke opvoeding kunnen ook buurtsportcoaches of combinatiefunctionarissen een verbinding maken met het voor, tussen en naschoolse sport- en beweegaanbod. Bij het realiseren van sport- en beweegaanbod in en rondom de school is het belangrijk om samen te werken met lokale sportaanbieders om kinderen blijvend te binden aan sport en bewegen.’

En dat is precies waar de UniKidz Group mee bezig is. In haar Sportstudio ‘ik-ben-fit’ Arena en de BSO UniKidz wordt bewegen enorm gestimuleerd. Met tal van actieve activiteiten als zwemles, ballet, judo, paardrijden, turnen, kickboksen, jump fun, dans, etc., worden kinderen dagelijks uitgedaagd om te bewegen. En door het samen te doen stimuleren kinderen elkaar ook. UniKidz blijft in beweging en denkt mee met de kinderen en ouders. Welke activiteiten vinden kinderen leuk, welke vaardigheden willen ze leren. Voor elk kind is er wel een passende activiteit/sport te vinden!

little girl in the swimming pool

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment