Vanaf januari 2020 kunnen ook dove en slechthorende kinderen en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) terecht bij het kinderdagverblijf van UniKidz in Amsterdam IJburg. UniKidz Gebaar is een van de eerste kinderdagverblijven in Nederland waar dit mogelijk is. Door de samenwerking met Koninklijke Kentalis en NSDSK zijn de medewerkers bij Unikidz Gebaar speciaal getraind, onder andere in het gebruik van gebarentaal. UniKidz Gebaar werkt nauw samen met de NSDSK en Kentalis en sluit aan op de vroegbehandeling van deze instanties.

Nevena, de coördinator van UniKidz Gebaar, weet als geen ander hoe belangrijk het is om je kind, slechthorend, doof of met een TOS, in een veilige omgeving achter te laten. Haar zoontje is doof en alhoewel er vanuit verschillende instanties begeleiding wordt geboden ontbreekt het aan dagopvang met de juiste zorg. ‘Het is nadrukkelijk geen vervanging, maar een aanvulling op huidige programma’s zoals bij Kentalis en NSDSK. Door de samenwerking met deze partijen sluiten de activiteiten van de kinderen bij UniKidz Gebaar goed aan. Als ouder ga je door veel emoties als je te horen krijgt dat je kind een gehoorbeperking of TOS heeft. De stabiliteit van UniKidz Gebaar ontlast je als ouder, wetende dat je kind in goede handen is. Als moeder begrijp ik heel goed dat die behoefte er is en ik ben blij dat we dit binnen UniKidz hebben kunnen realiseren.’

UniKidz is een unieke organisatie waar kinderen van 0 tot en met 18 jaar de kans krijgen om hun talenten te ontdekken aan de hand van een zeer uitgebreid activiteitenprogramma. Dit onder de begeleiding van een fantastisch team met pedagogisch medewerkers, die zelf ook overlopen van talent. Theater- en sportdocenten, koks, creatievelingen, outdoor specialisten, STEAM-experts, te veel om op te noemen. De kinderen van de kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en Scoolz krijgen de kans om zichzelf te ontwikkelen en uit te dagen tijdens bijvoorbeeld zwemles, judo, ballet, theaterles, paardrijden, naailes, minigym, koken, muziekles, huiswerkbegeleiding, etc. Uiteraard is het activiteitenprogramma per locatie afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Plezier voor het kind en gemak voor de ouder!
Meer informatie? Kijk op www.unikidz.nl