Hoeveel kinderen zijn er per groep op de buitenschoolse opvang?

Een groep bestaat uit maximaal 20 kinderen en heeft twee pedagogisch medewerkers die elk verantwoordelijk zijn voor 10 kinderen in de leeftijdscategorie 4-13 jaar.

Is de buitenschoolse opvang geopend als de school vrij is in verband met een studiedag?


Alle vestigingen van UniKidz zijn tijdens studiedagen geopend van 7.30 – 18.30 uur. Voor een studiedag is een toeslag van 25 euro per dag per kind vereist. Het is niet verplicht om een studiedag af te nemen.

Hoe worden de kinderen van UniKidz van school opgehaald?

Alle kinderen worden dagelijks te voet door de medewerkers van UniKidz van school opgehaald. Indien een school niet op loopafstand ligt, worden de kinderen door een medewerker van UniKidz per personenbus opgehaald. Afhankelijk van de leeftijd mogen kinderen ook zelf naar de BSO komen, mits hiervoor een toestemmingsformulier is ondertekend.

Wanneer heb ik recht op kinderopvangtoeslag?


Als u werkt of een opleiding volgt, komt u mogelijk in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Als u een toeslagpartner heeft, moet u allebei werken of een opleiding volgen om in aanmerking te komen. Bovendien moet u gebruik maken van geregistreerde kinderopvang. Meer informatie is te vinden op de website van de Belastingdienst.

Wat zijn de mogelijkheden als ik opvangdagen wil wijzigen?

U dient een e-mail te sturen naar informatie@unikidz.nl en daarin de gegevens van uw kind te vermelden inclusief de te wijzigen dagen. Mocht er ruimte zijn, dan zal de afdeling Planning contact met u opnemen. Indien er geen ruimte is, dan komt uw aanvraag op een wachtlijst te staan.

Wat zijn de openingstijden van de vestigingen van UniKidz?


UniKidz heeft twee BSO vestigingen in Amsterdam-IJburg. De vestigingen zijn tijdens schooldagen geopend van 14.00 tot 18.30 uur. Behalve op woensdag, dan zijn we geopend van 12.30 tot 18.30 uur. Tijdens studiedagen en schoolvakanties zijn de vestigingen van 07.30 tot 18.30 uur geopend.

Hoe lang is de wenperiode voor een kind en hoe gaat dit in zijn werk?

De wenperiode is per kind anders en afhankelijk van de leeftijd en wordt met de ouders besproken bij het kennismakingsgesprek. Tijdens de eerste opvangweek zal uw kind meer aandacht krijgen van het pedagogisch team van UniKidz, zodat het kind zich op zijn gemak voelt. U krijgt aan het einde van de opvangdag te horen hoe het die dag is gegaan.