Bezoek aan Campina-boerderij

De voorjaarsvakantie is alweer afgelopen en we hebben weer een aantal leuke dingen gedaan. Met de kids hebben we onder andere de beroemde Campina-boerderij bezocht, veel kennis opgedaan over eten en drinken tijdens proeverijen en kookworkshops, geklommen, gesprongen, gespeeld en geklauterd in kinderspeelparadijs Ballorig en ook nog een educatieles ‘Alles in de soep’ in het VOC-schip gevolgd.

Campina-boerderij

Op donderdag 27 februari hebben wij met de oudere kinderen de Campina-boerderij in Ransdorp bezocht. Alle kinderen mochten eerst een kijkje nemen in de grote stal. Daar staan wel 180 koeien en kleine kalfjes van nog geen twee weken oud. Daarna kregen de kinderen een rondleiding door de stal en werd er uitgelegd hoe alles in z’n werk gaat. Kinderen hebben gezien hoe een koe gemolken wordt en mochten zelf de melk proeven. Het was een superleuke en educatieve dag.

Campina-boerderij

VOC-schip – ‘Alles in de soep’

Op woensdag 26 februari hebben wij met de kinderen het VOC-schip in Amsterdam bezocht. Wij werden daar ontvangen door twee handpoppen: de rat en de vlooi. Zij vertelden dat er eten verstopt lag op het schip en vroegen de kinderen om hulp om te zoeken. De kapitein mocht er niet achterkomen dat wij het eten zouden gaan zoeken, want alles wat op het schip ligt is van de kapitein voor de matrozen. De kinderen hebben stiekem alle ingrediënten op de boot bij elkaar gezocht en er een soep van gemaakt. Uiteindelijk kwam de kapitein hierachter en hij werd boos! Totdat hij de soep proefde en het recept wilde hebben. De kapitein beloofde dat hij het zal vergeven als de kinderen het geheime recept van de soep zouden geven. Zo gezegd, zo gedaan. Gelukkig liep dat avontuur goed af en hebben de kinderen enorm genoten.

VOC-schip 'Alles in de soep'

Kinderspeelparadijs Ballorig

Op dinsdag 25 februari zijn wij met de 4-5 jarigen naar Ballorig in Amsterdam geweest. Kinderen hebben daar een leuke dag gehad met veel speelplezier. Tevens hebben we daar gezellig met de kinderen patatjes gegeten en na afloop een lekker ijsje.

Kinderspeelparadijs Ballorig

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment