Meivakantie 2013

De kinderen van UniKidz van 4 en 5 jaar hebben een fantastische meivakantie 2013 gehad. Zij hebben kennis gemaakt met verschillende soorten dieren in dierenpark Amersfoort. Ze mochten ook meekijken in de keuken van de dierenarts en hebben Pets Place XL in het Maxis winkelcentrum bezocht. Lees hieronder het volledige verslag van alle bezochte plekken. Het thema voor 6+ kinderen was schilderkunst. De kinderen hebben twee hele leuke weken gehad. En ook de juffen en meesters vonden het supergezellig. Op naar de volgende vakantie!

Dierenkliniek

In de meivakantie hebben de kinderen van UniKidz een dierenkliniek in Amsterdam-Oost bezocht. Zij mochten daar een kijkje achter de schermen nemen. Zo heeft bijvoorbeeld de dierenarts uitgelegd hoe een dierenkliniek te werk gaat. De kinderen mochten alle ruimtes waar dieren behandeld worden bekijken, zoals de operatiekamer, onderzoekskamer en uitrustkamer. Kinderen mochten röntgenfoto’s maken en elkaars pols in een gipsverbandje verbinden.

Bakkerij

Met een groepje kinderen hebben wij Vinny’s Bakery op IJburg bezocht. Kinderen mochten hier een kijkje nemen in de keuken van de bakkerij. Door de bakker werd verteld hoe er brood gebakken wordt, en wat er allemaal nodig is om een brood te bakken. Er werd gevoeld aan tarwe, bloem en gist. Na deze rondleiding en workshop hebben de kinderen bij UniKidz zelf brood gebakken.

dierenkliniek-amsterdam

vinnys-bakery

Viswinkel

Viswinkel El Dorado op IJburg kreeg ook bezoek van onze kinderen. De visboer vertelde over verschillende vissoorten en kinderen keken mee hoe een een oester opgebroken werd. Sommige kinderen wilden een oester zelfs proeven. In het restaurant hebben we met zijn allen ook viskoekjes gegeten en ter afsluiting een ijsje gegeten.

Dierenpark

Wij zijn met de jongste kinderen van 4-5 jaar met een touringcar naar dierenpark Amersfoort geweest. In het dierenpark hebben wij veel dieren gespot en door het dinobos gelopen. Kinderen hebben zich na afloop nog even lekker vermaakt in de speeltuin van het park.
[/one_half]

viswinkel

dierenpark-amersfoort

Pets Place XL

Bij winkelcentrum Maxis bezochten kinderen dierenwinkel Pets XL waar ze een rondleiding kregen en kennis maakten met verschillende diersoorten. Het was niet alleen maar kijken, sommige dieren mochten de kinderen ook vasthouden, voeden. Zij weten nu precies hoe ze bepaalde diersoorten moeten verzorgen.

Het Rembrandthuis

In de meivakantie hebben wij met de 6+ kinderen het Rembrandthuis bezocht. Hiervoor maakten we gebruik van het openbaar vervoer. We hadden een audiotour geboekt en bij binnenkomst kregen alle kinderen een soort mobiele telefoon die ze om hun nek moesten hangen. Daarna gingen wij in groepjes het “huis” in. In het huis van Rembrandt hingen allemaal schilderijen te bewonderen. Dit alles werd tentoongesteld in een aantal kamers. Op het bandje werd precies uitgelegd in welke kamer wij waren en wat voor verhaal daarachter zat. De kinderen vonden het erg interessant. Op het moment dat wij klaar waren, hebben wij de tour nog een keer gedaan, maar dan de kinderlijke versie. De kinderen hebben erg genoten van deze dag.

Pets Place XL

Het Rembrandthuis

Het Rijksmuseum

Wij zijn met alle 6+ kinderen naar het Rijksmuseum geweest. De kinderen waren in groepjes verdeeld en gingen zo het museum door. Er stonden 3 tours ingepland. Bij de rondleiding werd ook uitleg gegeven. Het werd erg leuk verteld en alle kinderen mochten voor de Nachtwacht op de grond zitten zodat we het heel goed konden zien. Nadat wij het museum hadden bezichtigd zijn wij het park ingegaan en hebben wij lekker een ijsje gegeten. Het was prachtig weer. En vervolgens zijn we weer met de tram naar BSO Unikidz gereisd.
[/one_half]

Atelier van Selwyn Senatori

Wij zijn met het OV naar Amsterdam gereisd om de bloemenmarkt te bewonderen en het atelier van Selwyn Senatori. Eenmaal bij het atelier aangekomen mochten alle kinderen eerst een rondje lopen in het atelier. Vervolgens hebben alle kinderen een schort aangekregen en mochten alle kinderen tweetallen maken. De kinderen hebben portretten van elkaar gemaakt. Daarna gingen we met zijn allen deze schilderijen bewonderen en raden wie het was.

Het Rijksmuseum

Selwyn Senatori

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment