Bij onze buitenschoolse opvang krijgen kinderen volop de kans om hun talenten te ontwikkelen

Buitenschoolse opvang zien wij als vrije tijd voor de kinderen waarin ruimte is voor hun persoonlijke behoeften en interesses. Sommige kinderen willen uitrazen, anderen rustig de tijd voor zichzelf. Weer anderen willen leren of creëren. Als ze maar zichzelf kunnen zijn. Ook dat hoort bij ‘vanzelfontwikkeling’.

De locaties van BSO UniKidz hebben hun eigen profiel, en bieden creatieve, sportieve, leerzame en ontspannende activiteiten aan voor kinderen in de leeftijd vanaf 4 jaar tot aan de start van de middelbare school. 

Daarbij verplaatsen we ons zoveel mogelijk in de wensen en uitdagingen van de kinderen. Zij mogen zelf kiezen hoe ze hun tijd besteden. Het is hun vrije tijd, waarbij de pedagogisch medewerkers de kinderen aanvoelen, aansturen en stimuleren.

Unikidz_Group_BSO_8+ meisjes

Dagelijkse opvang

UniKidz biedt buitenschoolse opvang, inclusief schoolweken-, vakantieweken- en studiedagenopvang aan in Amsterdam IJburg. Onze kinderen worden opgevangen in een basisgroep met maximaal 20 kinderen onder begeleiding van twee pedagogisch medewerkers. Ons team bestaat uit MBO, HBO en WO gediplomeerde medewerkers, met ieder zijn eigen specialisme. Denkt u daarbij onder andere aan een creatief therapeut, dansdocent, theaterdocent, sport- en bewegingsleider, verpleegkundige en pedagogisch coaches.

Onze locaties beschikken over verschillende ruimtes, waaronder een sportzaal, danszaal, theaterzaal, kinderkookstudio, bibliotheek/rustruimte en algemene BSO ruimtes. Dagelijks bieden wij activiteiten op het gebied van sport, spel, theater, koken, creativiteit, dans, outdoor en educatie aan. Kinderen kunnen bewust kiezen voor een actieve of ontspannende bezigheid. Onder ‘Activiteiten‘ kunt u meer informatie vinden over de aangeboden activiteiten.

BSO UniKidz werkt samen met de volgende basisscholen in IJburg en Zeeburgereiland:

 • ABBS Het Podium
 • Basisschool Poseidon
 • Daltonschool Neptunus
 • De Willibrord
 • KBS De Archipel
 • Montessorischool Steigereiland
 • OBS Laterna Magica
 • ABBS De Zuiderzee
 • OBS Olympus
 • IKC Zeeburgereiland

Vakantieopvang

UniKidz biedt gedurende het gehele jaar opvang aan kinderen. In de vakantieperiode krijgen de kinderen afwisselende, gezellige, uitdagende en leerzame activiteiten aangeboden aan de hand van een thema. Naast de aangeboden activiteiten in en om de locaties organiseren de activiteitencoördinatoren van UniKidz ook regelmatig uitjes voor de kinderen. Zo hebben we de afgelopen periode de volgende uitstapjes gedaan naar: de Jaap Eden baan, Artis, verschillende Musea, Indoor skibaan, Geitenboerderij, strand, kanoën, etc. Wij zijn tijdens vakanties vanaf half acht ’s ochtends tot en met half zeven ’s avonds geopend.

Studiedagenopvang

De werkwijze voor opvang tijdens studiedagen is te vergelijken met die van de vakantieopvang. Het verschil is dat er tijdens studiedagenopvang geen vooraf geplande activiteiten worden aangeboden. BSO UniKidz is namelijk van mening dat we beter flexibel kunnen zijn met de activiteiten zodat we kunnen inspringen op wat de kinderen die dag zelf willen doen. De kinderen zijn namelijk maar één dag vrij van school en hebben de rest van de week nog verplichtingen die ze op school moeten volgen.
Buitenschoolse opvang UniKidz wil nadrukkelijk het accent leggen op het feit dat het ook een vrije dag is voor de kinderen die de opvang bezoeken. Hoe ze die willen indelen, daarin hebben de kinderen zelf inspraak. Uitgangspunt is wel dat er per dagdeel één activiteit vanuit de leid(st)er wordt aangeboden. Verder geschieden de activiteiten op het gebied van sport, spel, theater, koken, creativiteit, dans en educatie volgens normale dagplanning.

All-inclusive concept

Buitenschoolse opvang UniKidz werkt met een all-inclusive concept. Dit betekent opvang tijdens schoolweken en vakantieweken (52 weken). Dagelijks kunnen kinderen kiezen uit tal van activiteiten. In de vakanties zijn er themaprogramma’s en uitstapjes. De kinderen krijgen biologisch eten en drinken. Samen vormt dit het all-inclusive pakket en is inbegrepen bij het uurtarief. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Maatwerk concept

Naast ons all-inclusive concept bieden wij de mogelijkheid op onze locatie ParkHoek uw eigen opvang samen te stellen die binnen uw situatie het beste past. U kunt daarbij denken aan de volgende bouwblokken:

 • Schoolweken opvang
 • Vakantieweken opvang
 • Flex 100 en Flex 200
 • Met of zonder activiteiten