Overslaan en naar de inhoud gaan

Op onze naschoolse opvang in Amsterdam Zuid bieden wij tweetalige opvang. Hier spreken wij zowel Nederlands als Engels met de kinderen. Tevens verloopt ook de communicatie met ouders zoals de oudercommissie en de overdracht aan het einde van de dag in het Nederlands en Engels. Op deze manier kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met twee talen. Op jaarbasis wordt er minimaal 50% van de tijd in het Nederlandse gesproken met de kinderen en 30% van de tijd in het Engels. Daarnaast draagt het tweetalig onderwijs bij aan de ontwikkeling van kinderen. 

Zo leren ze sneller cognitieve taken, zijn ze beter in taal- en rekentaken en leren ze later makkelijker nieuwe talen. Tweetalige opvang wordt op de volgende vestigingen geboden:

  • UniKidz Westwijk
  • UniKidz Zuid

Er wordt gewerkt volgens de strategie ‘one teacher one language’, waarbij een pedagogisch medewerker gedurende de dag alleen Nederlands spreekt en een medewerker gedurende de dag alleen Engels spreekt. Onze pedagogisch medewerkers op de tweetalige locaties spreken Engels en Nederlands op een bepaald, officieel erkend niveau. 

Meer weten?

Widgets