Overslaan en naar de inhoud gaan
UniKidz Gebaar

Op onze locatie Steiger is het mogelijk om kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of dove/slechthorende kinderen op te vangen.

In de groep houden wij rekening met de behoeften en mogelijkheden van jouw kind. Hier passen wij onze activiteiten op aan. UniKidz krijgt hierbij advies en training van Koninklijke Kentalis en de NSDSK.

Het aanbod kinderopvang loopt naast de vroegbehandeling van NSDSK od Kentalis, voorafgaand of naast het onderwijs. De groep dove/slechthorende kinderen en de groep voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis worden op verschillende dagen opgevangen.

Het team van professionals bestaat uit vaste pedagogisch medewerkers met ervaring in doofheid, slechthorendheid en TOS opvoeding en educatie. Zij hebben verschillende opleidingsachtergronden op zowel MBO- als HBO-niveau en jarenlange werkervaring. Aanvullend zijn zij opgeleid door Koninklijke Kentalis en NSDSK. Met elkaar staan zij garant voor een warme en veilige omgeving, en bieden zij een mooie balans van actieve en ontspannende binnen- en buitenactiviteiten die kinderen uitdagen zich vanzelf te ontwikkelen.

Onze medewerkers worden voortdurend getraind in de pedagogische werkwijze van Kentalis. Zij herkennen de ontwikkelingsstadia die elk kind in eigen tempo doorloopt en met gerichte acties ondersteunen zij de ontwikkeling van essentiƫle vaardigheden. Daarnaast is aandacht voor de emotionele veiligheid. Onze medewerkers erkennen en benoemen gevoelens van kinderen. Ze geven de kinderen de ruimte om zichzelf te zijn.

Widgets