Overslaan en naar de inhoud gaan

In Amsterdam West liggen drie basisscholen van De Catamaran die vallen onder het Amos bestuur. Vanaf het nieuwe schooljaar 2020/2021 is UniKidz met haar unieke opvangconcept als nieuwe opvangpartner aan deze scholen verbonden. UniKidz start haar kinderdagopvang (KDV) en buitenschoolse opvang (BSO) in basisschool De Catamaran Fagelstraat maar zal ook kinderen van De Catamaran Bentickstraat en Catamaran Landlust ophalen. 

Tien jaar geleden opende de eerste buitenschoolse opvanglocatie van UniKidz haar deuren in Amsterdam IJburg. Ondertussen zijn er vestigingen in Amsterdam Oost, Zuid en binnenkort dus ook in West. UniKidz heeft een uniek opvangconcept, gebaseerd op een afwisselend activiteitenprogramma waar kinderen hun talenten kunnen ontdekken. Het opvangconcept van UniKidz biedt activiteitenblokken in vier ontwikkelingsgebieden: FitKidz (sport & bewegen), MindKidz (ontwikkeling & onderwijs), SoulKidz (met hart & ziel) en SkillsKidz (maken & creëren). Alle activiteiten binnen de opvang zijn inclusief, dus ouders betalen niets extra. 

Het concept past uitstekend bij de visie ‘samen het beste uit jezelf halen’ van De Catamaran. De Amos-scholen staan voor onderzoekend leren met de nadruk op wetenschap & techniek en kunst & cultuur. Het concept van UniKidz sluit daarbij naadloos aan door activiteiten als SteamKidz (STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics), theaterlessen en My Little van Gogh. 
Amos en UniKidz zijn dan ook trots op deze nieuwe samenwerking. De nieuwe opvanglocatie van UniKidz aan de Fagelstraat krijgt de naam UniKidz West. 

VVE Plus (voor- en vroegschoolse educatie 2-4 jaar)

Kinderen van 2 tot 4 jaar leren spelenderwijs de kernvaardigheden. De Plus staat voor de unieke UniKidz activiteiten die aangeboden worden in de vier ontwikkelingsgebieden FitKidz, MindKidz, SoulKidz en SkillsKidz. UniKidz biedt peuters de mogelijkheid om zich in een veilige, liefdevolle en uitdagende omgeving te ontwikkelen en voor te bereiden op de basisschool. Plezier maken staat hierbij centraal! Op deze locatie bieden wij halve dag VVE aan in de ochtend. UniKidz werkt nauw samen met De Catamaran basisscholen.

BSO (buitenschoolse opvang 4-13 jaar)

Kinderen halen bij UniKidz hun zwemdiploma, hebben judo-, boks- en basketbaltraining,
rijden paard, mountainbiken, maken dingen in de STEAM Makerspace (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics), dansen, sporten, hebben theater-, circus- en kookles, doen ballet, maken muziek en nog veel meer. Elke 10 weken kan een kind kiezen voor een nieuw activiteitenprogramma. Scoolz en Scoolz Junior zijn labels van UniKidz waar kinderen vanaf 10 jaar terecht kunnen: voor groep 7 en 8 biedt Scoolz Junior bijles of huiswerkbegeleiding aan. 

UniKidz locatie West start in het nieuwe schooljaar 2020-2021 en is gevestigd in de locatie van De Catamaran aan de Fagelstraat. Er is ook opvang mogelijk voor kinderen van scholen in de buurt. 

In de maanden augustus en september 2020 biedt UniKidz een overstapservice aan. De overstapservice maakt het mogelijk om je kind direct bij UniKidz te laten starten zonder dubbele kosten vanwege een maand opzegtermijn. Vraag via telefoon of mail naar de voorwaarden. Een rondleiding aanvragen of je kind aanmelden kan via de website.